Ingatlankereső

Balaton északi part

Kód: eladó-dunántúli-horgásztó-1

Horgásztó a Dunántúlon eladó

Itt a lehetőség! Egy kristálytiszta vizű horgásztó, ahol csak Ön horgászhat.

Dunántúlon, forgalmas főút mellett, engedélyes közútcsatlakozással eladó egy 132.121 m2 földterület, melyből 44.213 m2 fásított terület, 31.652 m2 legelő és épület, 6.359 m2 legelő, 43.761 kivett tó és 6.136 m2 legelő. A tó vízfelülete 36.000 m2, víztérfogata 112.000 m3, átlagos vízmélysége 3,1 méter, funkciója: hobbi horgászat, vízkészlete rétegvíz, minősége I. osztályú az érvényes vízjogi engedély szerint.

A meglévő épület, melegedő megnevezésű, alapozása beton, falai tégla, födémje és tetőszerkezete fa, tetőzete hullámpala. Az épületben kémény van, kályhával a fűtés megoldott. Közművek közül csak villany van (220 Volt és 380 Volt). Kútfúrásra van lehetőség, szennyvízkezelés zárt-szigetelt szennyvíztárolóban megoldható.

A tóban csak extenzív haltenyésztés végezhető, ami azt jelenti, hogy a halállomány telepítése a tó természetes hozamának figyelembe vételével történhet, hozamnövelés érdekében a tó vizének szerves-anyag tartalma nem növelhető, a halállomány etetése nem engedélyezett. A tóban jelenleg zömmel békés halak vannak, de ott jártamkor süllőrablást is láttam.

Az ingatlan kiválóan alkalmas arra, hogy kikapcsolódjon itt, horgásszon, vagy sétáljon az erdőben. Ugyanakkor jó lehetőség arra, hogy barátait meghívja horgászni. További lehetőség, hogy gazdasági funkciót adva az egész ingatlannak, horgásztasson és kitermelje az ingatlan kiadásait.

Végül, de nem utolsó sorban, mint távlati befektetés, a főforgalmú út forgalmára alapozva egy halászcsárda, de bármilyen idegenforgalmi vállalkozás is elképzelhető lenne a tó partján. A Polgármesteri Hivatal támogatna egy ilyen jellegű beruházást.

A tó környékén a partfal függőleges részeit nem szabad háborgatni a partifecskék és gyurgyalagok költő üregeinek védelme érdekében. Máshol a környezet alakítható. 

A területet a 2013. évi CXXII. földtörvényben rögzített feltételeknek megfelelő személy vásárolhatja meg. Az adás-vétel során a környező szomszédoknak, helyben gazdálkodó gazdáknak, bérlőknek, illetve a törvényben meghatározott személyeknek elővásárlási joguk van a területre. Az ingatlan ára 500.000 Euró, vagy ennek megfelelő Forint a napi átváltási kurzusnak megfelelően. 

Lőkös Gáborné (Erika) Ingatlanpiaci elemző és értékesítési szakértő, telefon 06-30-218-0000
Lőkös Gáborné (Erika) Ingatlanpiaci elemző és értékesítési szakértő, telefon 06-30-218-0000

A vizpartiingatlanok.hu honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.